Formulier wordt verzonden Klik hier om te annuleren
Mail Menu
Melding Whatsappgroep Contact

Heel Buren op WhatsApp Buurtpreventie

MAURIK Maurik is zo'n beetje de hekkensluiter met de organisatie van een eigen WhatsApp-groep. Afgelopen week gaf de Signaleringsgroep Maurik het startsein voor het organiseren van deze nieuwe vorm van buurtpreventie. Doel van dit initiatief is om elkaar te informeren over verdachte situaties, vermissing, inbraak of diefstal van eigendommen in of rondom de woning. Geluid- en buurtoverlast vallen niet binnen deze WhatsApp-groep, dat moeten de bewoners zelf oplossen.

De nieuwe WhatsApp-groep is een onderdeel van de signaleringsgroep Maurik. Bij groot onraad dient de politie nog steeds gebeld te worden. Alle meldingen binnen de Burense WhatsApp-groepen worden ook doorgestuurd naar de wijkagent.  Zodra hij aanvullende informatie heeft komt dit weer in deze WhatsApp-groep terecht. Het wordt de deelnemers wel uitdrukkelijk gevraagd de WhatsApp-groep alleen te gebruiken waar het voor bedoeld is en niet bedoeld voor onderling contact, privé berichten of nieuwe aanmeldingen.
Marc Horsten van STIB: ,,Als Maurik draait hebben we een uitgebreid netwerk in Buren opgezet. Ommeren en Aalst worden bij Lienden gevoegd en Eck en Wiel bij Ingen. Beusichem heeft de meeste WhatsAppers. In totaal zijn in de gemeente Buren 15 groepen actief die ook onderling met elkaar in verband staan. Zo kunnen meldingen die ook voor de buren van belang zijn makkelijk worden doorgezet. Voor Maurik een goede zaak, want deze kern scoort hoog als het om inbraakcijfers gaat. In Lienden is dit cijfer sterk gereduceerd sinds de invoering van WhatsApp. Martijn Weezenberg uit Ravenswaaij is de initiatiefnemer en nog steeds hoofdbeheerder als het gaat om de coördinatie en de samenwerking tussen alle WhatsApps.''

Willem Punt, Mark Steehouwer, Gerrit ter Haar, Elly ter Haar-Janssen, Joop Schimmel en Aartje Schimmel-van Meeteren knikken instemmend. Zij vergaderen samen met Marc namens de Signaleringsgroep Maurik over de organisatie van de nieuwe WhatsApp-groep. Maurikkers Dick Overwater, Marinus van Olderen, Corrie Laponder, Arie Onink en wijkagent Karel van de Vooren zijn ook bij de Signaleringsgroep Maurik aangesloten.

In het najaar organiseert deze groep dorpsbreed een voorlichtingsavond waarin de werkzaamheden van de Signaleringsgroep Maurik en de werking van de nieuwe WhatsApp-groep worden uitgelegd. Mensen die nu al willen deelnemen aan deze groep kunnen zich per direct inschrijven via een mailtje waarin het 06-nummer, naam, adres en woonplaats in vermeld staan naar sgmaurik@gmail.com.

Inwoners van de overige kernen kunnen contact opnemen met Marc Horsten via m.horsten@mozaiekwelzijn.nl, waarna ze in contact komen met de juiste signaleringsgroep, maar ook voor coaching, informatie en advies. Ook kan men surfen naar www.wabp.nl, de landelijke website waar ook alle Burense WhatsApp-groepen op vermeld staan.

Op de foto: Joop Schimmel, Mark Steehouwer, Marc Horsten, Willem Punt, Aartje Schimmel-van Meeteren, Elly en Gerrit ter Haar-Janssen.

Foto: Neeltje van Triest - @neeltjev

Stel een vraag

Naam*
Email*
Telefoon
Reactie
Verstuur formulier

© 2017 - Signaleringsgroep Maurik - Privacy verklaring